Exposició ART I OFICI

posted in: Exposicions | 0

Al Convent de Torà, del 27 d’agost al 18 de setembre de 2022, visiteu l’exposició  ART I OFICI, una  mosta de l’obra del Joan i l’Oriol Marco.

QUÈ HI TROBAREM ?

L’obra de Joan Marco Ahicart, mestre artesà tallista:

D’una peça de fusta en pot fer art, com pot ser una imatge religiosa  o qualsevol altre figura,  en pot fer objectes útils (com una cadira, una porta… ) o en pot fer un prototip, una peça que permet reproduir-ne altres en qualsevol material, sigui ferro, llautó… Precisament aquesta darrera faceta del seu ofici, fer prototips, el va portar a treballar conjuntament amb l’empresa d’il·luminació de Torà LEDS C4 en reproduir i fabricar una de les làmpades del Gran teatre del Liceu que van quedar calcinades a l’incendi de 1994. Un exemple pràctic del seu  ofici, que podem veure en aquesta exposició, gràcies a la col·laboració de LEDS C4.

L’obra d’Oriol Marco Latres:

Aquesta exposició ens permet conèixer les escultures de l’Oriol,  fill del Joan, que malauradament  va morir fa cosa d’un any.  Gràcies a la generositat de la seva família, els Marco Ariza,  podem conèixer aquest preciós llegat i sentir les emocions que ens transmet a traves de la seva obra.

La família Marco, el seu entusiasme i esforç, son els veritables artífex d’aquesta exposició, que coordina l’APACT. Ha estat possible gràcies a la col·laboració de LEDS C4, Ajuntament de Torà, Institut d’Estudis Ilerdencs i Consell Comarcal de la Segarra. I, gràcies al treball voluntari dels socis de l’APACT que hi han treballat.