Caminades de tardor

posted in: Caminada Popular | 0

POSA’T A PUNT

Aquesta activitat té com a objectiu donar a conèixer l’entorn natural i el patrimoni artístic de la Vall del Llobregós, alhora que es fa una activitat tan recomanable com és caminar.

Hi pot prendre part tothom qui ho desitgi, les caminades són gratuïtes i guiades per membres de l’Associació del Patrimoni Artístic i Cultural de Torà (APACT), amb recorreguts curts, de poc desnivell i d’una durada aproximada de tres a quatre hores comptant les visites i descansos.

S’han introduït recorreguts nous, si bé es mantindran els més clàssics i de més acceptació, com Vallferosa i Castellfollit de Riubregós. A diferència de l’any passat no es dóna cap avituallament, cal doncs portar-se l’esmorzar i la beguda.

En conjunt s’han programat sis caminades, a partir del proper 16 d’octubre.

Caminades programades

16 d’octubre. Ruta de Castellfollit. Iniciarem les caminades amb un recorregut fàcil i sense desnivell pels Plans de Fontanet, amb sortida i arribada a Torà. Es visitarà Santa Maria de Castellfollit, el poble i el castell. (veure fotos)

23 d’octubre. Ruta de Palouet i Taltaüll. Ens desplaçarem amb vehicles fins a Palouet, on farem un curt recorregut per la guixera d’anada i tornada fins a Taltaüll. Visitarem ambdós pobles. (veure fotos)

30 d’octubre. Ruta de la Torre de Vallferosa. Ens desplaçarem amb vehicles fins al mas Clavells on farem un recorregut pel mas Marquilles, toll de l’amic i, finalment, la torre de Vallferosa. (veure fotos)

6 de novembre. Ruta del castell de Boixadors. Ens desplaçarem amb vehicles fins a la població de Prades de la Molsosa, on farem un curt recorregut d’anada i tornada fins el Castell de Boixadors. (veure fotos)

13 de novembre. Ruta de Vicfred. Recorregut una mica més llarg amb sortida i arribada a Torà. Visitarem el poble i el castell de Vicfred, des d’on gaudirem d’unes excel·lents vistes. (Suspesa per la pluja)

20 de novembre. Ruta de Soldevila. Ens desplaçarem amb vehicles fins el mas Soldevila, on iniciarem una caminada per la ribera del torrent de Llanera, amb anada i tornada fins al castell i església de Sant Martí de Llanera. (veure fotos)