Caminada 2016. Ruta de les 4 Ermites

posted in: Caminada Popular, GR 170 | 0

Caminada Popular de Torà: Ruta de les 4 ermites.

1458300088

Data:           24 d’abril de 2016

Sortida:       9 h de les piscines de Torà

Ruta llarga: 20km

Ruta curta:  10km

tríptic Caminada 2016 Ruta de les 4 Ermites

Un any més ja tenim la caminada aquí. Ja en fa 35 i encara mantenim la il·lusió per fer una ruta nova, per ensenyar llocs inèdits, per sorprendre el foraster i no deixar indiferents els vilatans de Torà. Volem que conegueu el nostre patrimoni, que ho feu en part mitjançant el nostre projecte GR-170 i, per sobre de tot, que gaudiu d’una jornada amb bona companyia. Creiem que ho aconseguim; si més no, ho intentem.

 

Aparentment la ruta d’enguany pot semblar dura. “Pugem a Sant Donat…!!!”, diuen els qui han tingut accés a informació privilegiada. I és ben cert, pugem a Sant Donat per la part d’un camí on diuen que hi pujaven els carros; costa de creure-ho. Però un cop a dalt, us prometem que val la pena, la vista aèria en bona part de l’itinerari és espectacular: a una banda podrem veure Torà i la majoria de poblacions veïnes i per l’altra, sota la postal de les muntanyes prepirinenques, una munió de masies esquitxen camps de conreus i bosquines, fins i tot la torre de Vallferosa hi treu el cap.

 

Paisatges a banda, quatre edificis singulars d’origen religiós donen nom a la ruta: l’ermita de Sant Donat, l’església de Santa Maria de Claret, l’ermita de Sant Pere de Figuerola i l’església de Sant Miquel de Fontanet. Petits llogarets de culte que en alguns casos han quedat en desús però ajuden a conformar un paisatge caracteritzat per pedres, marges i margets pacientment construïts pels nostres avantpassats.

 

La coca i la xocolata, la fruita i el pa amb oli i fuet us ajudaran a fer passar la gana i entre tots els que hi treballem vetllarem perquè la jornada sigui perfecta. Moltes persones que de forma totalment desinteressada ens hi aboquem perquè any rere any repetiu. I per completar la festa, us recomanem que us quedeu a dinar: ja fa un parell d’anys que hem recuperat l’aplec al voltant de les piscines.

 

I tot això, per què? Per difondre patrimoni, per donar a conèixer Torà, per continuar invertint en els nostres projectes com el GR-170 i la casa museu de cal Gegó o en les activitats que realitzem al Mercadal de Torà o la cursa del Cós de Sant Gil per la Festa Major.

 

Només us demanem que vingueu, que porteu amics i familiars i sobretot que gaudiu del paisatge fent salut.

 

 

Aportació dorsal: 7 euros (fins a 10 anys el dorsal és gratuït,

acompanyats d’un adult que se’n faci responsable)

Tiquets del dinar: 8 euros (places limitades)

Punts de venda:

– Pastisseria Miramunt fins al 18/04

– Reserves per email: caminadapopulartora@gmail.com

Telèfons de contacte: 646 68 04 23 – 617 86 79 34

 

Després de la caminada, queda’t a dinar al Parc de Torà