ACTIVITATS PER FER VIU EL PATRIMONI A TORÀ DURANT LES JEP 2023

posted in: Patrimoni | 0

A Torà, l’Ajuntament, l’antiga Fusteria Ventureta i voluntaris de l’Associació del Patrimoni Artístic i Cultural de Torà us oferim viure el nostre patrimoni fent diverses activitats gratuïtes: una visita guiada per voluntaris a la Torre de Vallferosa, una visita a l’antiga Fusteria Ventureta o, dins el nucli antic de la Vila, conèixer les exposicions de la Casa de Cultura/Museu Cal Gegó i l’Antic Forn de la Vila. Si simplement voleu passejar pel poble, passeu primer per la Fusteria Ventureta o per Cal Gegó i proveïu-vos del mapa que us ajudarà a conèixer els espais més emblemàtics de la vila.

Les Jornades Europees del Patrimoni (JEP) està considerada “l’activitat participativa més important d’Europa en relació amb el patrimoni cultural”. Entreu a la web https://patrimoni.gencat.cat/ca/jep2023/agenda i trieu quina activitat voleu fer.

A Cal Gegó, el dies 13,14 i 15 d’octubre de 11 a 1 del matí, podeu visitar el celler i la planta baixa d’aquesta casa del nucli medieval. En l’exposició permanent “Del tros al forn, el viatge del pa” hi trobareu eines utilitzades en el conreu tradicional del cereal. A la primera planta, en Màrius Codina us guiarà a “La farina a través dels segles”, una exposició de llarga durada per entendre com s’ho ha fet la humanitat al llarg del temps per obtenir el tant preuat aliment.
Us podeu arribar fins al carrer del Forn i veure l’espai que des del segle XVII fins 1904 va ser el Forn Comunal de la Vila, ara museïtzat.
Aprofiteu i acabeu donant un tomet pels carrerons porxats del nucli antic.

La Torre de Vallferosa es troba a 9 Km del nucli de Torà. En un entorn boscós s’hi troba aquesta imponent torre datada del segle VIII. Visita guiada diumenge dia 15 d’octubre. Visiteu també les ruïnes de l’antic poble de Vallferosa. Horari: a les 11 i a les 12:30. S’aconsella fer reserva. Per a més informació: https://www.tora.cat/ telf: 973 473 028

A la Fusteria Ventureta el Jaume, descendent de 4 generacions de fusters, ha museïtzat les eines utilitzades pel seu pare i avis. Ell coneix cada eina i moltes històries de la fusteria. Una visita amb detall mereix uns bons 45 minuts. Els dies 13, 14 i 15 començarà les seves explicacions cada hora a partir de les 11 del matí (11, 12 i 1)
**per visites en altres dies o horari, contactar amb en Jaume al 606 87 66 46

Trieu al vostre gust i DESCOBRIU el PATRIMONI VIU DE TORÀ!