41a Caminada Popular de Torà. Completem el Camí de l’Aigua

posted in: Caminada Popular | 0

EL CAMÍ DE L’AIGUA DE TORÀ

La major part del territori de Torà el vertebra la conca de la riera l riu Llanera, que rep les aigües de petites fonts que des del nord del terme li van donant cabal paulatinament. El Llanera travessa el municipi de nord a sud fins a donar al riu Llobregós, que drena la plana de Torà d’est a oest i desemboca al Segre. Lligats a l’aigua i al seu ús al llarg del temps, trobem a tot el territori nombrosos elements singulars patrimonials i paisatgístics.

Com un projecte de poble on tothom hi té cabuda, pretenem valoritzar alguns d’aquests elements i donar-los a conèixer als propis vilatans i vilatanes i a tothom que vulgui gaudir d’una passejada acompanyada per l’aigua (malauradament, no sempre abundant!)

EL PROJECTE

Projectem El camí de l’aigua, un camí permanentment senyalitzat i mantingut centrat en el riu Llanera i en les abundants aigües subterrànies de la zona. Té un recorregut de 16km que comença i acaba a la plaça de la Font de Torà.  Es pot fer en els dos sentits i amb dos possibles variants més curtes d’anada i tornada, una a la Font del Solà i una altra a la Font del Ternàs.

Durant el recorregut, trobarem explicacions dels diferents elements patrimonials i naturals que hi destaquen.

41ª CAMINADA POPULAR DE TORÀ: Camí de l’Aigua de Torà  (direcció Font del Ternàs)

La 41ª Caminada Popular de Torà és ja el Camí de l’aigua de Torà, complert, fent primer una de les variants curtes en direcció a la Font del Ternàs i tornada per la Font del Solà.

Atenent a l’èxit que ha tingut la primera part, molt concorregut pels veïns i veïnes de Torà, estem convençuts que aquesta nova variant no us defraudarà. La Font del Ternàs és màgica.

  • Ruta llarga Torà-Font del Ternàs-Font del Solà- Torà: 16kmRuta curta Anada i tornada de Torà a la Font del Ternàs: 9 km
  • Ruta curta Anada i tornada de Torà a la Font del Ternàs: 9 km