Camí de l’Aigua de Torà

posted in: Caminada Popular | 0

Aprofita-ho! Durant tot el mes de maig estarà marcat el camí amb cintes. A cada punt trobaràs una petita explicació. Pots fer la ruta sencera (12,5 Km) o en dos etapes.

La primera etapa és la més propera al nucli de Torà. Veus la font de la Vila (temporalment sense aigua!), l’aqüeducte de la Vila i el dels Frares, el caminet prop del riu que van començar a fer uns voluntaris, el camí dels horts i la peixera del Duc.  Tornes endarrera i des d’allí cap a Torà pel camí de dalt dels horts, un corriol amb vistes panoràmiques (vigila, no entrepussis), passes pel pont de les Merites , puges pel costat del cementiri i tornes a la plaça de la Font.

La segona etapa la pots fer deixant el cotxe al replà que hi ha després del pont de Fontanet (41.821846,1.418335) . Segueix les cintes a la carretera en direcció Solsona, passes per la carretera  1Km aproximadament, veus la peixera del Duc per la part superior, el lloc on havia estat el Moli de Fontanet i després d’un revolt entres a la zona de bosquet de ribera, seguint el curs del Llanera, caminant tranquil·lament – no perdis de vista les cintes –  veus una fonteta d’aigua deliciosa recent recuperada, una gran bauma (o balma)  i donant un tomb t’enfiles cap al mirador de l’aigua, trobes timó, romaní i argelagues florits, una flaire…ummmhh!

I si vols ser col·laborador i ajudar-nos a deixar permanentment marcat un Cami de l’Aigua de Torà de 17 km, fes la teva aportació de 5 €

Via bizum al 686588187 o al CC ES33 3140 0001 9600 1509 0200 concepte: Caminada. Deixa nom i cognom i recull dorsal, tríptic i imant a la Llibreria Rovira de Torà.

Si tens dubtes truca al 686588187