43a Caminada Popular de Torà -28/04/2024

posted in: inici | 0

La Caminada Popular de Torà cada any ens dona a conèixer diferents indrets del patrimoni natural i arquitectònic de Torà i/o municipis veïns.

L’Associació del Patrimoni Artístic i Cultural de Torà us proposa aquest any un itinerari que combina un paisatge de camps de conreu amb boscos de pins, roures i alzines i un ric patrimoni de masies i esglésies romàniques.

Com ja és habitual, us oferim 2 possibilitats:

RUTA CURTA: Torà-Tossal de Puig-redon-Clot dels Nens Xics-Punt de recollida autocar: 12,8 km

RUTA LLARGA : Torà-Tossal de Puig-redon-Clot dels Nens Xics-Riera Llanera-Torà: 20,6 km

Començarem pujant cap a l’Aguda, nucli medieval on es troba l’església romànica de Santa Maria, santuari de peregrinació toranès. Des de la carena, continuarem cap al nord, on se’ns obre el paisatge i veiem masies pertanyents al nucli de Puig-redon com la Casanova i el Soler. Al km 7 arribem a un dels punts d’interès especial de la ruta, el Tossal de Puig-redon, de 658 metres d’alçada que domina tota la contrada.

El trajecte continua cap a les masies de Sucarrats i Guillons i després de Cal Piquet, trobem l’altre punt d’interès especial, la necròpolis del Clot dels Nens Xics, un lloc d’enterrament d’època alt medieval format per un total de setze tombes excavades a la roca del tipus banyera, amb la particularitat que la meitat són infantils.

Prop de Fustagueres, on finalitza la ruta curta , un autocar recull els que optin per aquesta opció i els porta fins a Torà. La ruta llarga continua fins al Solà, segueix el curs del riu Llanera pel “camí de l’aigua” i pels horts de les Merites arriba a Torà.

DATA: Diumenge 28 d’abril de 2024 – Sortida a les 9.00 del Convent de Torà (vora el camp de futbol)

PREU Inscripcions anticipades fins al 24-4-2024 12 €. (socis APACT 10 €) . Menors de 10 (nascuts any 2014 i posteriors), gratuït.

La recollida de dorsals es pot fer des de les 08:15 al Convent

PREU Inscripcions el mateix dia, al Convent, a partir de les 8:15: 15€, fins esgotar dorsals.

El preu de la  inscripció inclou:  Dorsal amb número participatiu a una rifa de productes de proximitat, obsequi d’una motxilla i imant commemoratiu, tres avituallaments durant la ruta i entrepà de botifarra o formatge a l’arribada.

Al Convent hi haurà servei de bar. A la sortida i als avituallaments podreu omplir les vostres cantimplores o gots d’aigua.

FEU LES VOSTRES INSCRIPCIONS AQUÍ

També us podeu INSCRIURE PRESENCIALMENT a la Pastisseria Miramunt de Torà, des del 22 de març fins al 24 d’abril i recollir el dorsal i obsequis el dia 25 d’abril  de 18 a 20 h a Cal Gegó o el mateix dia 28 al Convent.

Si porteu les vostres mascotes, us demanem les tingueu controlades en tot moment.

Siguem entre tots respectuosos amb l’entorn i gaudim d’un bon dia de Caminada!