[su_quote]

La Torre de Vallferosa és una torre de planta circular amb alçat troncocònic amb èntasi, construïda per una doble anella de murs. Segons els últims estudis no es tracta d’una torre del segle X-XI, sinó que amb la datació del carboni 14 la data de construcció de la torre canvia, la torre de Vallferosa és una torre del segle VIII, data que canvia la història de Vallferosa.

La torre de Vallferosa sempre apareix vinculada al sistema defensiu de torres de la Vall del Llobregós i més enllà, però segons els últims estudis apareix la hipòtesi de que no tingués comunicació amb les altres torres, ni visual ni acústica. Enlloc de ser una torre militar podia ser un element de guaita o control.

L’any 2005 la Torre de Vallferosa va rebre el Premi Catalunya Nostra, reconeixent-la així com el millor castell públic de l’any. Al cap d’un any, començaven les obres de restauració del monument, que permeten poder-ne visitar l’interior.

[/su_quote]

 

l’APACT i L’Associació Amics de la Torre de Vallferosa (AATV) col.laborem amb l’Ajuntament de Torà, de manera desinteressada, per acompanyar els visitants els dies en que s’obre l’accés amb cotxe i l’edifici de la torre. La recaptació es destinarà íntegrament al manteniment de la torre i el nucli de Vallferosa.

Per a nosaltres és una gran oportunitat d’aprendre (història, tècniques de construcció, anècdotes) i d’interactuar amb els visitants.

Desitgem que el nostre voluntarisme sigui ben acollit i sigui útil.
I que en el futur es pugui regularitzar la figura d’un o més professionals que portin a terme aquesta envejable tasca.

Us encoratgem a visitar Vallferosa. Porteu-hi els vostres amics i coneguts, quedaran impressionats!!!

  Visites

  • Abril, Octubre i Novembre: 1r i 3r diumenge
  • De Maig a Setembre: cada diumenge
  • Altres dies: consultar

  Horaris

  • Visites 11:00 h, 12:30 h.

  Preus entrades

  • Adults: 3 €
  • Grups (+ 20): 60 €
  • Menors (-12 Anys): gratuït

  Fullet

Fullet informatiu de Vallferosa